Maarten Jagermeester heeft met 'Mottenbal' een nieuw jeugdboek uit. Schrijver Frans Van Tendeloo heeft deze keer aan het schrijven ervan extra veel plezier aan beleefd. Tijdens de presentatie toonde Lier met de jonge Remy en Maurice 2 muzikale toppers.


Maarten Jagermeester is dierenarts en haalt zijn inspiratie uit de praktijk. Voor 'Mottenbal' kreeg hij een extra insteek via zijn oudste dochter. Die baat in Lier de muziekshop Groove uit en kon haar vader overhalen om iets te doen met muzikale dieren.

Centrale figuren in het boek zijn Jasmine, Saren en Kjell, de oude opa Arthur Sollasi (eerbetoon aan stichter Decap) met de muzikale hond Mottenbal en de papegaai Kletskous.

Uren leespret zijn verzekerd.

De tekeningen zijn van Ellen Cornelis.

Tijdens de voorstelling van het boek mocht de schrijver de 11-jarige Ashley uit Poperinge begroeten. Ashley verslindt zoals het een echte fan betaamt de boeken van de Herentalse schrijver.  Maarten Jagermeester heef dan ook echte fans. 'Sommigen komen zelfs met hun ouders uit Nederland om te kijken hoe mijn praktijk er uit ziet.'.

Het boek 'Mottenbal' kost 12.95 euro en ligt nu in de rekken.

Meer info: uitgeverij Manteau, www.manteau.be en www.maartenjagermeester.be.